Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

carolusI

18. 4. 2012 23:39
Tak mi připadá

že v tom parlamentu si všichni sedí na vedení. Momentálně je aktuálnější otázka, zda vás lidé naházejí do Vltavy, nebo umlátí dlažební kostkou. Možná ale, že budou mírnější a jen v příštích volbách zvolí komunisty. Tak to chce prohrabat šuplata a oprášit rudou knížku. Ta modrá už bude nanic.Rv

0 0
možnosti
ZH

Zani

18. 4. 2012 18:06
To načasování ?

Máte pravdu v tom, že politická stávka je vlastně blbost. Lidi jsou naprdnutý , podle mě právem, tak by to měli vládě dát najevo. Né ovšem formou stávky, ale formou pořádné demonstrace třeba na Václaváku. Stávka totiž už z podstaty věci , poškozuje zaměstnavatele. Pořádat stávku a přemlouvat jít stávkovat třeba zaměstnance firem, které bojují o přežití, je přece pitomost. Ty lidi nepůjdou, jestli maj zdravej rozum. Tím se odbory samy okrádaj o účastníky, (nebo za to schovaj malou účast). Ovšem začít mluvit o nějaké úpravě zákona o stávce, když se k ní schyluje, to teda není hodné reprezentanta v parlamentu. To je netaktické, ba přímo hloupé. Odbory by měli svolat demonstraci na víkend, pak se uvidí, kolik lidí přijde. Jako regulérní politickou stávku bych uznal stávku generální, po které ovšem musí nastoupit změna vlády nebo i režimu. Už ale žádnej samet, pěkně krvavě, jinak se ti zloději vrátí zase!

1 0
možnosti

misam

18. 4. 2012 17:45
Racionální vláda

nejdřive musíte definovat co je racionalné....nejdřivé kradnout a potom ždímat....kradlo pár!!!!!!!!!...ždimají ze všech!!!!!:-(

2 0
možnosti
R

rezbar45

18. 4. 2012 17:40
Chovejte se tak,aby jste se nemuseli bát odborů..

Komunisti za totality dělali vše proto,aby co nejvíce okleštitili svobodné vyjadřování občanů.U odborů se nemuseli ničeho obávat protože ty byly už z jádra věci převodovou pákou komunistů,takže z této strany jim nehrozilo žádné nebezpečí.

Dnes máme",čo sa dá robiť hen tu slobodu",a tak vládnoucí strana,v tomto případě ODS,má potřebu provést nějaké opatření,aby v případě politických nepokojů vyřadila odbory ze hry vědouce,že národ český se jen těžko rozhýbává k protestním akcím,čímž by tím razantně snížila pravděpodobnost mohutných demonstrací proti svévolnému rozkrádání,korupci,atd.atd.Vážený pane,kdyby v Čechách byla vžitá taková politická kultura a skutečná demokracie,jako na západ od nás,tak by jistě nebylo třeba aby se odbory angažovaly v politických protestech.Takže moje rada"chovejte se tak aby se občané této republiky za vás nemuseli stydět.Vykonávejte své poslání v parlamentu a sněmovně potažmo ve vládě dle toho,jak jste přísahali a nebudete se muset bát odborů.

3 0
možnosti
L

lpacička

18. 4. 2012 18:24
Re: Chovejte se tak,aby jste se nemuseli bát odborů..

Já jen doufám,že nás bude v sobotu hodně,že příjdou i Pražané a že se to obejde bez násilí na demonstrantech.

1 0
možnosti
JJ

jan jakubech

18. 4. 2012 17:15
už někde ty reformy podobné vašim

v evropě ekonomiku ozdravily? jak jí ozdravily v řecku, španělsku, portugalsku...?

1 0
možnosti
JS

kelner

18. 4. 2012 16:43
Racionální snaha?

Na základě čeho tvrdíte, že odboráři torpedují jakoukoliv snahu o nápravu? Odboráři spolu s většinou národa kroky vlády rozhodně nepovažují za racionální a mají tedy právo proti těmto krokům protestovat.

2 0
možnosti
SL

strycek-Joe Ltd.

18. 4. 2012 16:27
A zákon o nucených pracích nepřipravujete

, Jeníku ?

1 0
možnosti
JJ

jan jakubech

18. 4. 2012 17:17
Re: A zákon o nucených pracích nepřipravujete

pokud vím, ten už je zaveden, akorát se tomu říká veřejná služba.

3 0
možnosti
AA
PV

pavsson

18. 4. 2012 16:21
píšťalky

Jsem pro britskou cestu. Stávka se má týkat jen vztahu zaměstnanec-zaměstnavatel. Jestli chtějí odbory dfělat politiku, nechť se zbaběle neschovávají za odborové píšťalky a stanou se regulérní politickou stranou nebo hnutím.

1 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 806x
Ekonom a politik

Seznam rubrik