Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

certik_bertik

4. 5. 2012 21:31
hmm

je jasné, že se hospodářství dá obnovit jenom zvýšením poptávky po zboží, aby byla práce, jinak je to o ničem. Kde se dá tohle najít?

0 0
možnosti

repanak

4. 5. 2012 21:13
Už dlouho jsem nečetl

takovou snůšku frází, snad větší než když jsme realizovali tzv. přestavby a experimenty za socialismu. Docela mám pány Gašpo a Petrph rád. Ale z druhé strany - drtivá většina lidí by si ráda zvýšila spotřebu a z nějakých důvodů nemůže. Ráda by pracovala i víc a lépe ale není zájem atd. Já bych třeba v důchodu více cestoval, zaplatil si náročnější opravu chrupu atd. Takže prostor pro růst spotřeby je.

0 0
možnosti

Karl Novak

4. 5. 2012 17:37
Poslanec údajně pravicové ODS

plácá levicové názory.

Přejděte do nějaké levicové strany, kde se budete moci realizovat. ODS před volbami jasně slibovala nezvyšování a daní malý stát. Proč dnes otáčíte o 180 stupňů ?

1 0
možnosti

AA00_multinekulturní_3

5. 5. 2012 7:16
Re: Poslanec údajně pravicové ODS

Jak pár slovy říci vše...R^

0 0
možnosti

aroneček

4. 5. 2012 14:08
A znovu jenom ty opakované

uplácané hlouposti.To je tak obehrané až to přestává bavit.Takže jenom kecy a kecy,ale těch už je dost.

1 0
možnosti

Halfunx

4. 5. 2012 13:58
Lisabonská strategie udržitelného hospodářského růstu,

popsaná v tomto článku, absolutně nefunguje a je naopak základem pro současnou krizi. Autor si nedal žádnou práci s vlastním názorem a jen obšlehl základní myšlenku Lisabonská strategie.

Růst je totiž udržován neustálým tištěním nových peněz a půjčováním. Současný stav je takový, že rotačky už nestačí tisnout a staré dluhy se sanují novými, protože dlužníci nejsou schopni splácet. V krajním případě se odpustí 50% dluhu, půjčí se a jede se dál.

Stav je neudržitelný a čeká se jen na spouštěč, který to pošle ke dnu. Do té doby je každý den dobrý, ale pro koho. Určitě ne pro daňové poplatníky, kterým se složená daňová kvóta a další skryté poplatky neustále navyšují. Vydělávají na tom banky, nadnárodní finanční korporace a burzovní spekulanti. Ti kteří nám tvrdí, že "peníze dělají peníze". Jenže bohatství už dávno nejde vyjádřit v penězích, protože ty jsou kryté jen důvěrou spekulantů vyjádřenou ratingovými agenturami. Bohatství je v hodnotách, které jme schopni vytvořit.

2 0
možnosti

Shackall0

4. 5. 2012 13:50
Pane poslanče

jste ve špatné straně. Tady máte on-line přihlášku do ČSSD: http://www.cssd.cz/strana/agenda-a-clenstvi/clenstvi-a-prihlaska/

2 0
možnosti

AA00_multinekulturní_3

5. 5. 2012 7:17
Re: Pane poslanče

Nebo dejte link na přihlášku do TOPu, to už nezní tak zlověstně, ale výsledek je stejný.;-)

0 0
možnosti

Gašpo_3

4. 5. 2012 13:38
Vážený pane !!!

Pokiaľ začne plánovať nejaký úradník "prorůstové strategie" otvára sa mi kudla v kapse. Vždy to totiž dopadne rovnako, tj. vyhadzovaním peňazí daňového poplatníka z okien. Síce možno s krátkodobým efektom nárastu umelej zamestnanosti, dlhodobý dopad je ale neúprosný. A je úplne jedno, či to plánuje modrý, alebo oranžový úradník.

Škrty? Prečo nie, samozrejme áno, ale to by museli byť škrtnutí predovšetkým "plánovači" ako ste Vy a celá Vaša partaj.

Systém je v princípe nastavený špatne, pretože spolieha na neustály rast ekonomiky, čo nie je udržateľné. Pyramída sa blíži k svojmu zániku. Dobrým približovadlom je nenažraný a prebujelý štát, ktorý sa NEDOKÁŽE ani uskromniť aby znížil spotrebu na úroveň príjmu, nedokáže dokonca obmedziť ani korupciu, ktorej je Vaša partaj "vlajkovou lodí".

A tak budete škrtať, plánovať, zatiaľ čo aj priemerne inteligentnému človeku je jasné, že s tým neurobíte NIČ. Maximálne si predĺžite agóniu u korýt a o to asi ide, že?

2 0
možnosti

optimista i dnes

4. 5. 2012 13:27
Flexibilita a mobilita pracovních sil

Opět jeden magor, co melduje jednu a tu samou mantru o flexibilitě pracovních sil. Pokud máme 500000 nezaměstnaných a 50000 volných míst pak nevím co tím chce řešit.Stavební výroba jede prakticky bez kmenových zaměstnanců. Průmyslové podniky díky neomezené možnosti propustit pracovníka bez odstupného také nevytvoří více zakázek. Mobilita je problém bydlení. Trh s byty není them ale šmelinou. Každý prodávající, který ma volný byt si myslí, že jeho prodejem musí vydělat na zbytek svého života. Také vysoká míra zaměstnanosti žen-manželek je podstatnou brzdou  včetně péče o staré rodiče. Páni poslanci z řad ODS by měli vyrazit mezi obecný lid a zjistit si alespoň základní věci a neplácat nesmysly.

0 0
možnosti

petrph

4. 5. 2012 13:12
strategie růstu je hezká věc

Ale asi by šlo matematicky i ekonomicky dokázat, že hospodářství vlastně růst pořád nemůže. Nelze požadovat aby lidé každý rok o určité procento víc jedli potravin (když by měli naopak hubnout), aby si kupovali o to procento víc spotřebičů, aby jezdili o to víc auty, atd...Někde je tam mezní hodnota, když všichni kdo můžou už jedí dost, už mají doma televizi,počítač, ledničku, auto... a dalších 5-10 let si další kupovat nebudou.Kór když je tam nějaký limit kolik si můžou nakoupit za své platy. A jen na to co se může prodat můžou továrny zaměstnávat a platit své zaměstnance. Nějaký čas to lze řešit exportem,ale při současné globalizaci se i tento trh za pár let naplnil. Tudíž, zase nepříliš složitý matematický model (možná by ho stačilo jen naplnit daty z údajům ministerstva financí) by mohl říct, "co blbnete, víc už HDP neporoste...

0 0
možnosti

jasisy

4. 5. 2012 12:48
Jam ještě lépe využít

šedesátníky? prodloužením odchodu do důchodu asi bude jedno z řešení...nebo je raději propustit,jsou už vyždímaní dost.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS