Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vaše recepty jsou vyčpělé, nefungující. Jediný lék je obnovení státního sektoru a také navrácení věku odchodu do důchodu na 6O let

5 1
možnosti
PB

P20a69v58e54l 18B90a49c70í62k

27. 5. 2013 21:41

To není recept to je kravina, ti lidé by pracovali dál a nechcete mi trvdit že se jim to po komunisticku zakáže?;-);-);-)

1 3
možnosti
ZJ

Vy jste člen ODS?

Kdyby to napsal pan Hašek, nebo pan Škromach, tak bych se nedivil.

Vaše názory jsou dokladem toho, proč ODS přestává být pravicová.

1 3
možnosti
Foto

V Spanelsku je zase problem opacny - mnoho aspirantu na vyssi vzdelani zaziva skolni neuspech. Nezamestnanost mladych neni problemem vzdelavaci system versus pracovni trh, dneska uz prece vsichni vime, ze je vysoce pravdepodobne, ze nebudeme pracovat v oboru, ktery jsme vystudovali. Problem je v tom, jak se k mladym v pracovni politice pristupuje: skoro vsude se pozaduje praxe je tedy dost skozite nejakym zpusobem zacit, a nabizeji se velmi nizke mzdy (konkretne ve Spanelsku lze zamestnat kazdeho absolventa za minimalni plat po dobu az tri let).

1 0
možnosti
VH

"Mladí lidé představují naši budoucnost ..... Je třeba se zaměřit na tuto skupinu nezaměstnaných a přijít s konkrétními opatřeními tak, aby přechod ze studií do zaměstnání byl co možná nejplynulejší."   Moc pěkné. Jaká opatření (reálná) navrhujete. Přiznám se - mně žádná nenapadají.

"Za důležité pak považuji zacílit na ty nezaměstnané, kteří jsou bez práce po škole více než jeden rok. Jako reálné vidím poskytnout výhody firmám, kteří mladého a dlouhodobě nezaměstnaného člověka přijmou."  Jaké výhody? Daňové? Kolika lidí se to bude týkat a co to bude rozpočet stát (výdaje - výnosy)???  Nebudou ti zvýhodnění přijati na úkor jiných, již zaškolených zaměstnanců? Pokud ano - tak co s těmito lidmi?

5 1
možnosti
JM

Já bych cestu věděl. Zkraťte odchod do důchodu a místo "staříků" zaměstnejte ty mladé. Protože jak ti mladí zlajdají a nezískají pracovní návyky, už nikdy pracovat nebudou, nanejvýš tak krást.

Tak si spočtěte, co je výhodnější... ;-)

7 4
možnosti
AF

A33l11e69n96a 89F14i83r54s16t

27. 5. 2013 14:27

To je spatna cesta. V Nemecku to uvedli do zivota pred dvaceti lety a k nicemu to nevedlo. Starsi odesli drive do duchodu, zatizili neumerne duchodove systemy a firmy stejne mladsi nezamestnali. Byly rady, ze nemusi v krizi propoustet a ze se to tim vyresilo samo.

3 6
možnosti
TS

No, berte to tak, že se váhy po letech převážily na druhou stranu. Po revoluci jsme tu měli spoustu lidí před důchodem, protože zaměstnavatelé vesměs stáli o mladé, dynamické, jazykově a počítačově vybavené pracovníky. Starší lidé tenkrát zaplakali a dost často i ve vyšším věku vyrazili za prací do zahraničí.

Teď už asi zaměstnavatelé přišli na to, že angličtinu a počítač starší ročníky dohnaly a kromě toho nabízí píli, spolehlivost a zkušenost. 

Je zas na mladších, udělat ze sebe žádanou komoditu. Například v té praxi při studiu jim nikdo nebrání, tak jen do toho! A kdyby nic, tak to můžou taky zkusit na zkušenou do světa. Když to zvádli před dvaceti lety padesátníci... ;-)

1 3
možnosti
KN

K38a82r13e68l 84N30o25v92á53k

27. 5. 2013 14:25

Problém je jinde.

Stát nakládá na firmy, podnikatele a zaměstnance stále více.

A na druhou stranu nabízí  nezaměstnaným poměrně dost.

A tato sociálně inženýrská nerovnováha způsobuje vznik nezaměstnanosti.

A je zde stále rozsáhlejší  vrstva lidí,  dobře se živících dotacemi všeho druhu, od dotací do sportu, kultury, cyklostezek, biopaliv po přímé dotace podnikatelům nebo různým organizacím.

2 1
možnosti
KN

K58a17r59e62l 21N42o29v37á34k

27. 5. 2013 14:19

Člen "pravicové" ODS horuje za sociální inženýrství ?

Nespletl si pan autor stranu, které je členem ?

Kdyby horoval za rušení úřadů, snižování daní, zjednodušování daní, tomu bych rozuměl.

3 1
možnosti

Přesně to mě napadlo. Místo aby horoval pro snížení daní a byrokratické zátěže, má projev hodný člena ČSSD

1 2
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 806x
Ekonom a politik

Seznam rubrik